onsdag 31 oktober 2012

Happy hallowween och spökbullar

  Godkväll på er!
I år hinns det inte med att fira halloween, tiden räcker inte alltid till. Det får bli lite bilder på några av gästerna från förra året.
Det blev bara lite bullar i år. Recept på bullarna och lite annat smått och gott hittar ni här. Festen började med en tipsrunda i mörkret i skogen.



Recept på dekorationen kommer från Bengtssons baksida och är väldigt lätt att ha att göra med.

måndag 29 oktober 2012

Inte årets första men..

Vadå? Jag menar tulpaner, säsongens första kan man ju säga för min del. Jag köpte dem på min shoppingrunda i fredags. Det blev även några grenar av plattpil som jag tycker är väldigt dekorativt. Av några av dem ska försöka att få rötter på och sedan plantera ut dem till våren.

Här är plattpilen i närbild. De gula liljorna fick jag av mannen. Jag plockade fram ett ymnighetshorn ur gömmorna som jag gjort på en kurs för många år sedan. Och vips så blev det så här med lite annat smått och gått såsom äpplen och rödlök.

Det blev några blommor över till ett annat arrangemang också i lite mindre format.

söndag 28 oktober 2012

Nattgäst..

Inatt har Harry sovit över här, han är alltid lika glad när det serveras mat. Igår när han sovit middag gick vi ner till Högs mölla och matade ankorna och gässen. Det gäller att hålla koll på dom små så dem inte ramlar i vattnet. Camilla, Anton och Alice mötte upp och tog Alva med sig hem. Alva var här en stund på eftermiddagen och passade på att pyssla lite med pärlor.




 
 Alva råkade komma för nära en kaktus och fick en pigg i fingret, hu vilken uppståndelse!!!! Det ser ut som det sticker ut en gräsmatta var hennes kommentar!!!
 Här försöker sig Harry på att pyssla med pärlor....inte så lätt.
 Idag var det tidig morgon, vintertid också. Sixten kom på besök för att busa med Harry. Vi passade på att gå och mata hästarna med morötter. Sedan gick vi vidare på en promenad i den frostiga skogen.
 Sixten tog täten och Harry efter så fort benen bar.

måndag 22 oktober 2012

Bakat med skrädmjöl

Det är inte bara inomhus det doftar nybakat. Går man förbi en katsura så frågar man sig hmm...finns det ett bageri i närheten? Nej det finns det inte utan det är detta träd som ger ifrån sig dessa dofter på hösten. Tänk både fina löv och härlig doft.....

Det blev ett bröd bakat med skrädmjöl i lergryta. Jag tog ett recept som stod på påsen och sedan får man tänka på att sätta in grytan i kall ugn. Till brödet passar det med en god soppa från tidningen Må Bra....mums.

onsdag 17 oktober 2012

Stickat 112 cm

Med detta enkla mönster även om det är på danska! Enkelt bara att lägga upp 30 maskor och sticka rätstickning i 112 cm på stickor nummer 8. Efter det är det bara att sy ihop och vips har man en mini-poncho.
Broschen kom väl till pass som jag köpte på Stångbymässan.
 Den rosa ponchon har min syster gjort. Hon har alltid något sticke med sig när hon reser hit från danmark.

måndag 15 oktober 2012

Vad hittar dom på?

Ja det kan man ju undra, när dom ligger på alla fyra och tittar rakt ner i golvet. Det är morfars mobil som är intressant.
Han har laddat ner en app med bilder på olika djur och deras läten. Alla tre tycker det är lika spännande.
 Alice visade fina miner, lite svårt att få med på en bra bild. Hon har ett härligt minspel! Lite suddigt kanske inte lätt att ta bilder när motivet rör på sig.

lördag 13 oktober 2012

Regn och rusk....

Hur kan vädret skifta så, igår brittsommar och idag vet inte vad man kan kalla det. Skönt att vara ledig igår. Idag blev det först en tur till hantverksmässan i Stångby. Det blev bara lite tomtar, möss och en lustig brosch.

Där var många duktiga hantverkare. Tänk så mycket man kan göra, det är bara att låta kreativiten flöda. Det hade en man utanför Skurup gjort. Av gamla telemarksskidor hade han tillverkat en bänk och även bokhyllor.

Efter det bar det av till Thuleslund utanför Vollsjö. Där skulle man kunna gå en hel dag och shoppa(om börsen hade tillåtit det). Där finns allt inom heminredning. Ha det gott!

fredag 12 oktober 2012

Årets sista....

Nu finns dom inte mer för frosten kom...

I måndags blev det sista gången för i år. Det blev arrangemang i några korgar som fick följa med till jobbet. Idag har knölarna åkt upp för vinterförvaring.

onsdag 10 oktober 2012

Matbröd för den late!

Detta brödet snodde jag ihop en kväll till en soppa.
Det går utmärkt att sätta in det i kall ugn och vips på en tre kvart är det klart. Receptet hittar du här
 Under tiden har man tid att tillaga soppan.          

tisdag 9 oktober 2012

Mera Moseldalen

Här kommer lite mera om Moseldalen, en bild på hotellet. Det var ett hotell av äldre modell inte två rum som var likadana. Mysigt hotell och god mat.
Utsikt från ett slott som vi besökte tidigt en morgon. Det var en km att gå i uppförsbacke. Det var värt besväret när man väl kom upp. 


Det blev många bilder på alla vackra hus, inte mycket som var rakt!
På detta kloster blev det rundvandring och vinprovning. 


Några flaskor rikare blev vi också...
En vinpress av äldre modell.
Detta var några av de 400 bilder som jag tog under vår resa. Det kommer kanske fler en annan dag.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.