Sidor

fredag 27 januari 2012

Nybakade bullar till lördagsfrukosten....

Varför inte överraska med nybakta bullar en helgmorgon. Dessa bullar serverades till frukost i helgen som gick. Bara att blanda ihop och ställa kallt över natten. Det blir ca 15 st. av denna satsen.
25 jäst
1dl rågflingor
1tsk salt
1msk flytande honung
½ liter kallt vatten
Vetemjöl special
Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet.
Tillsätt salt, honung och rågflingor.
Blanda i vetemjöl så att det blir en lagom fast deg.
Baka genast ut bullarna och lägg på en plåt.
Ställ bullarna kallt över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 225 gr.
Ta ut bullarna och låt jäsa i rumstemperatur tills ugnen är varm.
Grädda bullarna ca 10 min.

1 kommentar:

  1. Tack för hälsningen och tack för receptet, skall baka imorgon så då passar det bra med ett nytt recept.
    Önskar dig en fin lördagskväll!
    Kram Raina

    SvaraRadera