Till ca 70 skorpor
200 gr salta jordnötter
6dl vetemjöl
2 ½ dl socker
1 tsk chilipulver (eller hackad färsk chili)
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
2 tsk bakpulver
4 medelstora ägg
1 äggula
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200gr
2. Hacka jordnötterna grovt. Blanda alla torra ingredienser, helst i en matberedare.
3. Tillsätt ägg(och äggulor) och blanda till en smidig men kladdig deg.
4. Lägg degen på lätt mjölat bakbord, dela i två längder och sedan varje bit i tre delar. Använd ev. lite mer mjöl vid utbakningen.
Rulla degen till ca 1 ½ cm tjocka längder och lägg dem på en plåt. Pensla
längderna med ägg och mjölk. Grädda i ugn ca 15min. Skär dem på
snedden så snart du tagit ut dem från ugnen. Bryt isär skorporna och lägg
dem i oordning på en plåt.
5. Sänk temp till 100gr. Ställ in skorporna ca 45 min eller tills dom känns torra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggarkiv
-
▼
2008
(46)
-
▼
juli
(15)
- Besök på Planskola
- Prinsen?
- Kaffekalas
- Stalldans i Hurva
- Alvas två årssdag
- Recept på Chiliskorpor
- Recept på lavendelskorpor
- lavendel
- Westerland ros
- Lite blommor från min trädgård
- Torsdag gick färden mot High Chaparral
- Dags att klippa biljetterna till ångloksfärden
- Onsdag kväll
- Björn och matning av sälarna
- Minisemester med Anton och Alva
-
▼
juli
(15)
Om mig
- Agneta
- Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar