2dl sötmandel (120gr)
2 ägg
2dl socker
½ dl torkad lavendel (jag brukar ta lite mindre tycker annars att det smakar tvål)
1 tsk salt
4-5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100gr mörk blockchoklad
1 äggvita till pensling.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175gr
2. Mal en tredjedel av mandeln fint hacka resten grovt.
3. Blanda mandel ägg socker, lavendel och salt.
4. Tillsätt 3dl av mjölet och bakpulvret och blanda väl.
5. Grovhacka chokladen och tillsätt den . Blanda i resten av mjölet lite i taget. Degen ska bli ganska fast. Forma till två rullar som plattas till.
6. Pensla med äggvita och grädda 15-20minuter.
7. Ta ut och låt svalna lite.
8. Sänk ugnsvärmen till 100gr.
9. Skär länderna i skorpsnittar och torka i ugnen ca 30-40min, eller till de känns torra.
Lycka till
Idag har jag bakat lavendelskorpor det doftar gått av lavendel i hela huset . I bara farten blev det chiliskorpor och havreskorpor med kardemumma också. Nu ligger alla i ugnen och torkar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggarkiv
-
▼
2008
(46)
-
▼
juli
(15)
- Besök på Planskola
- Prinsen?
- Kaffekalas
- Stalldans i Hurva
- Alvas två årssdag
- Recept på Chiliskorpor
- Recept på lavendelskorpor
- lavendel
- Westerland ros
- Lite blommor från min trädgård
- Torsdag gick färden mot High Chaparral
- Dags att klippa biljetterna till ångloksfärden
- Onsdag kväll
- Björn och matning av sälarna
- Minisemester med Anton och Alva
-
▼
juli
(15)
Om mig
- Agneta
- Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.
Hoppas ni kom hem ordentligt! I min webbläsare ser texten helt normal ut. Eller du har kanske varit inne och redigerat igen? Puss puss
SvaraRadera