lördag 28 augusti 2010

Dagens loppisfynd och ett annat fynd,,,,

Vilka fynd och vad ska dom vara bra till?
Jo kopparskoporna ska jag ha till mina vattentunnor.
Islådan gissa? Till betong såklart.
Tallriken komplettering till vardagsservisen.
Stenen till matlagning och bakning.

Denna jäskorg var ett annat fynd i veckan. Det funkade att jäsa bröd i.....Ätbart också!

fredag 27 augusti 2010

Pussmunnar och grodor

Varför inte återvinna kräftlådor och iskuberna. Blanda lite betong så är det klart "luffarschack" så klart!
Lite färg skadar ju inte. Det blev fler islådor som gick åt det blev bilar motorcyklar, snäckor, hjärtan, ankor mm.

Nya rockstjärnan!

Det ska börjas i tid fast det blev inte så mycket ljud i mikrofonen. "batteriet slut" Men mer ljud fick han i kazoon som Sixtens farfar fixat till honom, men det låg på tork(pga spyor) så detta fick duga.

onsdag 25 augusti 2010

Livsnjutaren Alva.


Alva testar dom mormors nya kuddar.

Varför denna min?


Man måste ju testa det mesta. Detta var bara ett ynka hallon. Men Sixten tycker om det mesta i matväg så än länge går det mesta ner. Lite konstiga miner blir det ibland.

söndag 22 augusti 2010

Danmark igen!!!!

Igår var det dags för en ny Danmarkstur. Jag och Gunilla tog båten till Helsingör där Kerstin mötte upp med bil. Turen gick till Camilla Plum som är känd från tv där hon bla bakar surdegsbröd. Kul att ha varit där lite annorlunda där var plantskola, café tingeltangel mm. Fika gjorde vi och blev proppmätta. Jag  köpte två plantor också givetvis
Ett jättestort fikonträd

fredag 20 augusti 2010

Så här ska man se ut när man börjar skolan!

Precis lagom till Anton började skolan så tappade han sina framtänder. Vilken tur att tandfeén kom med guldpengar också.

måndag 16 augusti 2010

Kan man ha strippa på bröllop?????

Det låter kanske lite konstigt men i Danmark verkar allt tillåtet. I helgen var vi till bröllop på Jylland. Det var min systerson som gifte sig med Gitte. Vigseln ägde rum i slottskyrkan i Gråsten. Väldigt fin kyrka och en härlig trädgård. Festen varade till långt ut på natten. Eftersom det var flera timmars körning dit så hade Gitte ordnat övenattningsstugor till oss från Sverige.

Lite annorlunda är det med bröllop i Danmark. Först är det vigsel efter det så samlas alla som är med i kyrkan på kaffe och tårta(givetvis champange också) och öl förståss när man är i Danmark såklart.
Under tiden alla samlas så är brudparet och fotograferar sig.
Därefter bar det av till krogen för dom inbjudna gästerna ca 65 st var det nog.
Massor med god mat och dryck och underhållning med bla en strippa...Fast hon klädde inte av sig så mycket, det räckte nog med att hon visade bodyn...
Inte nog med festandet på lördagkvällen, igår var det frukost hos Gittes föräldrar kl 11.00 det var inget som saknades där inte. Gott bröd, massor av pålägg, äggröra, prinskorvar, pannkakor, wienerbröd mm. Inte konstigt att midjemåttet har ökat... Det var det värt..
Lite av frukosten.

måndag 9 augusti 2010

Vintest igen....

Mera gott rosévin, nästan lika gott som Lord Zinclair. Det ska giveteis drickas kallt. Så här första dagen på semestern är det skönt att ta det lite lugnt, har pysslat lite hemma sytt gardiner mm.

lördag 7 augusti 2010

Trött i fötterna....

Sitter nu i soffan och vilar ut efter en hel eftermiddag i Folkes Park i Malmö. Det var clownfestival Anton och Alva var givetvis med(annars hade vi nog inte kört dit). Anton och Alva belv målade av Pippi Alva blev Tingeling och Anton Batman. Vi hann med en hel del bla  åkte vi pariserhjulet lite utsikt härifrån.

 och var inne i terrariet och hälsade bla på Pippis apa och papegoja!
Som tur var hade vi middagen räddad ikväll vi körde inom Dalby och tänk där stod middagen färdig på bordet. "Gott" Nu sussar alla och snart jag också. Imorgon blir det kanske några besök i någons trädgård http://www.tradgard.org/tusen/index.html

Änligen Semester!!!!!!!


Så var det äntligen semester. I år har det känns extra länge till semstern, det är väl för att det har varit mycket på gång hela våren. Men... visst  det har bara varit kul. Nu är det mer bröllop på gång också har det börja hända något med garaget också. Igår smaskade jag och Linda i oss massor av sushi Lennart fick några  men Martin nöjde sig med grillat.och till det detta goda vin som systemet rekomenderade det.  Det blir fler sådana flaskor kanske till kräfskivan.

måndag 2 augusti 2010

60-årspresent

I lördags fick Lennart sin present av sina svågrar och svägerskor med familjer. Det blev en tripp till detta slott Marsvinsholm med teatertema, pickninck och mer därtill. Vi passade också på att titta på lite konst. Ett annorlunda sätt att parkera bilar på. Dom var fatiskt nergrävda med nosen före......Det blev en väldigt lyckad kväll både för mig och Lennart, jag fick ju åka "lite" snålskjuts och blev bjuden jag också. Tack alla!

Tranor

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.