lördag 12 april 2014

Gott med nybakat...

 Idag har vi varit och bakat stenugnsbakat surdegsbröd hos Gunilla i Huvudstorp
 Ing-Marie fick det i födelsedagspresent. Så varför inte följa med och hjälpa till med bakningen. Det blev 34 goda bröd. Allt bakades av ekologiskt mjöl med surdeg från 2008.
 
 Fem liter degvätska gick åt. Degen hade Gunilla förberett innan vi kom dit.
Förväntansfulla står vi och lyssnar noga på hur vi ska göra.


 Här jäser det för fullt, medan det jäste så blev vi bjudna på god fika.
 Några höns fick också vara med på bild.
 Ronni fick skicka in bröden i ugnen. Varmt och gott ca 300gr. Här gällde det att inte slöa till, annars blev bröden längst in brända.
 Alla fick varsin påse bröd med sig hem, mumsigt.

5 kommentarer:

  1. Så många härliga, goda brödlimpor ni bakat.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Härligt! Men så varmt som 300 grader. Det blir goda smäögåsar till kaffet.

    SvaraRadera
  3. Vilket storbak! Det ordnas sådana träffar här med, men jag har ännu inte varit med på någon. Ha en skön söndag.

    SvaraRadera
  4. Jo, persikoblommorna får man pollinera för det är dåligt med humlor än. Men tomaterna fick sig en puff dom också bara för jag var i farten.

    SvaraRadera
  5. Åå wow vad mycket gott bröd. Jag är ju brödälskare så nu blev jag sugen på hembakat. /Knatten

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.