onsdag 18 december 2013

Lucka 18

Lite saker som måste komma fram till jul. Det mesta har sina år på nacken. Julgransbelysningen kommer från min farmor, fungerar fortfarande med vissa justeringar. Undrar hur gammal den är?
 En något dimmig kartong med julgranskulor i glas, i år försvann det en kula(åkte i golvet tyvärr). Julgranskulorna köpte vi 1974 på EPA. Ett stort varuhus på förra seklet!
 Ängeln och julgranskulan med snögubben är julklappar som jag fick i skolan på -60 talet(också förra seklet) Känns som man är hundra år minst! Både sakerna vårdas ömt i en egen julask.

 Mera änglar som övervakar oss i juletid. Dessa änglar kommer från min mormor och morfar. Dom fanns upphängda i en lampa.
 


3 kommentarer:

 1. Men oj så mycket gammalt julpynt du varit rädd om så det finns kvar än.
  När jag ser i folks fönster har alla stora vita pappersstjärnor, som ser nya ut. Men allt det gamla, har det kastats?
  Vi slängde en elljusstake i keramik i år som vi haft ca 30 år, men nu hade den slutat fungera.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina gamla julprydnader! Jag har en likadan ljusslinga, som jag köpte för flera år sedan i en antikaffär. Den gav nostalgiska minnen eftersom min mormor också hade en. Tycker den ger ett så varmt och fint sken i granen.
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Milla

  SvaraRadera
 3. Det är de gamla julprydnaderna som har en massa fina minnen. Klart du ska använda dem.
  Julkram!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.