Nybakat


Äppelgrotter ca 20 st

125 gr osaltat smör

¾ dl strösocker

2 msk vaniljsocker

2 ½ dl vetemjöl

3 msk potatismjöl

½ tsk bakpulver

1 dl äppelmos.

Blanda alla torra ingredienser med smöret.

Rulla ut till en tjock rulle

Dela upp degen i ca 20 bitar och lägg i pappersformar.

Tryck en grop med ett mjölat finger.

Fyll rikligt med äppelmos.

Grädda i mitten av ugnen i 180 gr i 15 min.


”Tuppkaka”
Tuppkaka lätt och snabb bakad kaka till kaffet

Räcker till 8 pers

Det här behöver du:

75 gr smält margarin eller smör
3 dl socker
2 ägg
21/2dl vetemjöl
Hackad mandel eller solros och pumpafrön.
Ugn: 200 °
Gör så här:

1. Rör hastigt ihop ägg, socker och smöret. Tillsätt mjölet, rör om väl vispa inte!
2. Häll smeten i en smord bröad form och strö över den hackade mandeln.
3. Grädda i ca 25 minuter



Kokosrutor
Dessa är också utmärkta att baka när man har fått äggvita över.


Ingredienser:

200 gr margarin eller smör

½ dl socker

5 dl vetemjöl


Fyllning 1:

1 dl röd sylt eller gele

Fyllning 2:

5 äggvitor

2 ½ dl socker

5 dl kokosflingor

Ugn: 175˚

Gör så här:

Blanda ihop mördegen, gör en 30x30 form av bakplåtspapper, kavla ut mördegen och in i ugnen i ca 15 min.

Rör samman kokossmeten och sjud på låg värme tills den blir tjck och låt sen svalna.

Bred sylt eller gele över den varma mördegen och klicka ut kokossmeten övanpå.

Sätt in i ugnen igen i 200 grader tills kokosen fått sjusbrun färg.

Skär i fyrkanter medans den e varm och låt den svalna!

Källa:. Allers nr 20 1979
Passionerad rulle.

Denna här rulle är alltid bra att ha på lut i frysen.

Väldigt lätt att göra är den också.
Det här behöver du:

6 äggvitor
3 dl socker

1 påse marsanpulver(ej för kokning)

100 gr grovhackade mandlar

1 msk cacaopulver

Fyllning

1 pkt vaniljvisp

3st passionsfrukter.

1 tsk vaniljsocker.



Vispa vitor och socker till hårt skum.

Blanda i marsanpulver, och hasselnötterna.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.

Grädda i ca 20 min i 175 gr

Ta ut kakan och lägg den över på ett nytt bakplåtspapper. Pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare.

Vispa vaniljvispen och blanda i de urgröpta passionsfrukterna och vaniljsockret.

Bred ut blandningen på den kalla kakan och rulla ihop den och lägg den i frysen.
Ta ut rullen från frysen en stund innan den ska avnjutas.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.