Äppelgrotter ca 20 st
125 gr osaltat smör
¾ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
3 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
1 dl äppelmos.
Blanda alla torra ingredienser med smöret.
Rulla ut till en tjock rulle
Dela upp degen i ca 20 bitar och lägg i pappersformar.
Tryck en grop med ett mjölat finger.
Fyll rikligt med äppelmos.
Grädda i mitten av ugnen i 180 gr i 15 min.
”Tuppkaka”
Tuppkaka lätt och snabb bakad kaka till kaffet
Räcker till 8 pers
Det här behöver du:
75 gr smält margarin eller smör
3 dl socker
2 ägg
21/2dl vetemjöl
Hackad mandel eller solros och pumpafrön.
Ugn: 200 °
Gör så här:
1. Rör hastigt ihop ägg, socker och smöret. Tillsätt mjölet, rör om väl vispa inte!
2. Häll smeten i en smord bröad form och strö över den hackade mandeln.
3. Grädda i ca 25 minuter
Kokosrutor
Ingredienser:
200 gr margarin eller smör
½ dl socker
5 dl vetemjöl
Fyllning 1:
1 dl röd sylt eller gele
Fyllning 2:
5 äggvitor
2 ½ dl socker
5 dl kokosflingor
Ugn: 175˚
Gör så här:
Blanda ihop mördegen, gör en 30x30 form av bakplåtspapper, kavla ut mördegen och in i ugnen i ca 15 min.
Rör samman kokossmeten och sjud på låg värme tills den blir tjck och låt sen svalna.
Bred sylt eller gele över den varma mördegen och klicka ut kokossmeten övanpå.
Sätt in i ugnen igen i 200 grader tills kokosen fått sjusbrun färg.
Skär i fyrkanter medans den e varm och låt den svalna!
Källa:. Allers nr 20 1979Passionerad rulle.
Denna här rulle är alltid bra att ha på lut i frysen.
Väldigt lätt att göra är den också.
Det här behöver du:
6 äggvitor
3 dl socker
1 påse marsanpulver(ej för kokning)
100 gr grovhackade mandlar
1 msk cacaopulver
Fyllning
1 pkt vaniljvisp
3st passionsfrukter.
1 tsk vaniljsocker.
Vispa vitor och socker till hårt skum.
Blanda i marsanpulver, och hasselnötterna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i ca 20 min i 175 gr
Ta ut kakan och lägg den över på ett nytt bakplåtspapper. Pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare.
Vispa vaniljvispen och blanda i de urgröpta passionsfrukterna och vaniljsockret.
Bred ut blandningen på den kalla kakan och rulla ihop den och lägg den i frysen.
Ta ut rullen från frysen en stund innan den ska avnjutas.