4 dl ljummet vatten
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
6dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Pensling
1 ägg
Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg. Förvara degen i kylen till den ska användas. Skeda upp den i smorda muffinsformar, fyll inte mer än 2/3 av formen. Pensla med ägg och strö på t ex vallmofrö, grovsalt, paprikapulver eller torkade örtkryddor.
Grädda i 200-225 gr ca 15 min.
Tips! Degen kan förvaras i kyl 4-5 dagar.
Alva, Anton, Malin, Linda och Martin lät sig väl smaka. Alva och Anton hjälpe till att baka äpplemuffins också. Alva smorde formar medan Anton rörde ihop degen. Receptet på dom kommer en annan gång, väldigt enkla att göra. Det gillar jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar