Igår
var det Maria som hade namnsdag. Det var längesedan jag bakade Mariabullar: så
varför inte komma till skott och baka. Det är lite pilligt att göra och alltid
lika spännande och se om de höjer sig i ugnen och man får absolut inte öppna
ugnsluckan under tiden de bakas.
Först
gör man mördegen.
50
gr Smör
75
gr Vetemjöl
25
gr Socker
Hackas
ihop och gör en tjock rulle, lägg in i kylen medan.
Petit-chuedegen
blandas ihop.
1kkp
vetemjöl
½tsk
bakpulver
2
hela ägg
1
äggula
1½
dl vatten
30
gr smör
½
tsk socker
Socker
vatten och smör värmes i en kastrull,
Tag
kastrullen från värmen.
Blanda
i vetemjöl och bakpulver.
Värm
igen och rör tills degen släpper pannan.
Tag
kastrullen från plattan och rör i ett ägg i taget. Rör ordenligt mellan äggen.
Klicka
ut smeten på en bakplåt.
Skiva
mördegen och lägg ovanpå, det ser lite konstigt ut men det blir en fin
krackelerad yta när de gräddas.
Ställ
in i ugnen på 225 gr i 10 min
Sänk
värmen till 175 gr och grädda ytterliggare ca 20 min.
När
kakorna svalnat så är det bar att fylla dem med en klick vaniljkräm och
hallongrädde.
Pudra
över med florsocker sedan är det bara att njuta…..
PS
det blir ca 12 stora av den här satsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar