Denna
sås smakar gott till grillat och även till sockersaltad lax ett recept från Tareq
Tailor
4
äggulor
2
vilöksklyftor
1½
dl timjanolja eller rapsolja
2
dsk fransk senap.
Färska
örter ca 1 dl
en blandning av dragon, vinterkyndel, citronmeliss, orangetimjan, ett blad
libbsticka och björnrot.
En
nypa socker och salt.
Ca
1½ dl creme fraiche
Kör
örter, äggulor, vitlök och senap i en matberedare.
Tillsätt
oljan i en fin stråle tills du har en tjock sås.
Ta
upp aiolin och smaksätt med salt och socker.
Blanda
i creme fraiche och smaka av. Är den för stark så tillsätt mer creme fraiche.
Lax
ca 1,2 kg färsk laxfilé
2 msk socker
1 msk flingsalt
nymald peppar.
Gnid in laxen med socker och saltbalndnigen och låt stå ca ½timme.
Skär sedan laxen i bitar och stek i torr stekpanna.
Till detta blev det en ljummen potatissallad på nypotatis, mozarellaost, lök och babyspenat.
Tack för hälsningen inne hos mig på Villa Linnea. Välkommen som följare.
SvaraRaderaEn fortsatt skön helg önskar Eva Linnea
Så gott det ser ut, måste testa din ört aioli.
SvaraRaderaHa det bra!
Kram Birgitta