tisdag 4 mars 2014

Fettisdagen

 
Vi tjuvstartade redan i söndags med att mumsa i oss några hembakade semlor.
Receptet blev en egen blandning från två olika recept.
150 gr smält smör 
5 dl ljummen mjölk
50 gr jäst
125 gr kesella
1 ½ dl vit sirap
3 äggvitor
½ tsk salt
2 tsk kardemumma nymald
ca 1,9 dl vetemjöl special
Degen görs som vanlig bulldeg, penslas med lätt uppvispad äggula. 
UPS, jag missade att köpa mandelmassa. Hittade ett recept i prinsessornas kokbok. Fy vad det verkade jobbig, mandeln skulle malas två gånger, stötas med florsocker osv...
Det fick bli matberedaren och vips var det klart.
Matberedaren var väl inte uppfunnen 1944.
Ingredienserna till mandelmassan1.
3 dl skållad mandel
2 dl florsocker
några droppar bittemandelarom
ca ½ dl grädde.


5 kommentarer:

  1. Vi har också tjuvstartat. Men det är klart att idag måste det bli en. Matberedare fanns nog inte då som sagt. Mums blir det.

    SvaraRadera
  2. Jag missade helt att det var fastlagssöndagen i söndags, har inte förberett någon semla till idag heller. Men har planerat semmelfika med syster och mamma på lördag. Får hålla mig till tåls till dess.
    Kram och njut av dina semlor.

    SvaraRadera
  3. Jag har fortfarande inte smakat någon semla i år, men idag måste det bli av.

    SvaraRadera
  4. Det blev köpt semla på fettisdagen och det blev faktiskt en i kväll också.
    Vilken jättefin födelsedagstårta!

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  5. Look's like that it is easy to bake this one ,aside from being a risk management staff in Finland i also love baking however i did not try to make something like this before.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Jag bor i Stävie som ligger i utkanten av Furulund, Skåne Jag kommer att skriva om lite av varje bla om mina nära och kära och om mina intressen.