Här kommer ett beprövat recept på saftiga lussebullar. Vill man göra lussekatter istället är det bara att utesluta fyllningen.
Ca 40 st.
150gr margarin
5 dl mjölk
50gr jäst
1 gr saffran
125 gr kesella
1 ½ dl vit sirap
1 ägg
½ tsk salt
Ca 1,9l vetmjöl
Fyllning:
100gr margarin
1dl socker
2tsk kanel
2 tsk kardemumma, mald
50 gr hackad mandel (kan uteslutas)
Blanda ihop degen och låt jäsa ca 40min.
Rör ihop fyllningen under tiden.
Dela degen i 40 bitar och rulla ut till varje bit till en bulle.
Gör ett hål i bullen med en tsk och tryck i 1 tsk av fyllningen.
Nyp ihop och låt jäsa ca 30min.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 gr ca 8 min eller tills dom har fått fin färg .
Ca 40 st.
150gr margarin
5 dl mjölk
50gr jäst
1 gr saffran
125 gr kesella
1 ½ dl vit sirap
1 ägg
½ tsk salt
Ca 1,9l vetmjöl
Fyllning:
100gr margarin
1dl socker
2tsk kanel
2 tsk kardemumma, mald
50 gr hackad mandel (kan uteslutas)
Blanda ihop degen och låt jäsa ca 40min.
Rör ihop fyllningen under tiden.
Dela degen i 40 bitar och rulla ut till varje bit till en bulle.
Gör ett hål i bullen med en tsk och tryck i 1 tsk av fyllningen.
Nyp ihop och låt jäsa ca 30min.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 gr ca 8 min eller tills dom har fått fin färg .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar